Mijn Energie VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie
Nieuws • 12 juli 2024

DB/OV Woudsend roepen SWF-wethouder De Boer op tot gelijkwaardige samenwerking mbt WOM duurzame energievoorziening

In een brief aan wethouder Henk de Boer roepen de Vereniging voor Dorpsbelangen Woudsend e.o. en de Ondernemersvereniging Woudsend e.o. hem op om mèt hen aan tafel op korte termijn de toekomst te bespreken in het kader van de WOM (Woudsender Ontwikkelings Methode), zodat tijdig voorgesorteerd kan worden op een duurzame energievoorziening in brede zin voor Woudsend e.o.

De WOM gaat uit van gelijkwaardig partnerschap, zoals tussen de overheid en zijn vertegenwoordigers enerzijds en onze Woudsender Mienskip van inwoners en bedrijven anderzijds. Uit recente ervaringen blijkt dat als projecten, zoals woonproject Skar 2 en aanpak van de wateroverlast, op die manier aangepakt worden dat in een redelijke termijn concrete stappen vooruit gezet kunnen worden.

Dat is dus wezenlijk anders dan dat we vanuit Woudsend input aanreiken en dat gemeente Súdwest-Fryslân dit toetst en al-of niet afkeurt, simpelweg en zonder de zoektocht naar alternatieven“, schrijven de ondertekenaars van deze brief als reactie op de wijze waarop wethouder De Boer het Mienskipsprojekt Sinnefjild / Energietuin voor Woudsend e.o. heeft afgewezen (klik hier voor meer info).