Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen per onderwerp. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@noordseveld.nl.

Energie VanOns
Wie is Energie VanOns?

Energie VanOns is een coöperatief energiebedrijf dat eigendom is van de energiekoepels van de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe.  De EDW levert gas en groene stroom via Energie VanOns. Wij zijn dus ‘wederverkoper’ van hun energie. EDW ontvangt een vaste vergoeding per jaar voor elke aangebrachte klant bij Energie VanOns. Wij delen tevens mee in hun winstuitkering. Dit geld investeren we dan weer in lokale duurzaamheidsinitiatieven. De EDW keert geen geld uit aan leden

Is stroom van Energie VanOns wel echt groen?

Super groen!

Uit het onderzoek dat WISE, Natuur&Milieu, Greenpeace, Hivos, WNF en de Consumentenbond publiceerden, blijkt dat de stroom die Energie VanOns levert de groenste van Nederland is.

Lees het rapport op de site van Natuur&Milieu.

Samen met onze klanten en leden leveren wij een steeds grotere bijdrage aan de lokale, duurzame energieproductie. Wij zullen ons hiervoor blijven inzetten.

Waar vind ik de tarieven van Energie VanOns?

Die vind je op de website.

EDW
Hoe gaat het overstappen?

Zit ik meteen vast aan een langdurig contract?
Nee, wij hebben een flexibel contract dat elke maand opzegbaar is of een contract voor één jaar vast (met een korting op het tarief).

Krijg ik een boete als ik weg ga bij mijn energieleverancier?
Wanneer u klant wilt worden bij EDW gaat Energie VanOns na of u kosteloos kunt overstappen. Als u nog vastzit aan een contract, dan gaat de overstap pas in als uw huidige contract is afgelopen. U riskeert dan geen boete. Wellicht is het betalen van een boete toch voordeliger. Dit verschilt per situatie, maar is het uitzoeken waard.

Kan ik zonder stroom en gas komen te zitten als ik overstap?
Nee. U kunt in Nederland nooit zomaar worden afgesloten van stroom, tenzij u langdurig niet betaalt. Hier zijn wettelijke regels voor.

Waarom klant worden?

Mensen nemen écht groene stroom en gas bij ons af omdat ze achter ons concept staan en zelf willen bijdragen aan een duurzame gemeenschap in Woudsend e.o. Wij passen geen verkooptrucs toe, hebben geen groot PR budget en onze winst wordt direct geïnvesteerd in onze eigen omgeving.

Wie kan er klant worden van EDW?
Iedereen kan klant worden: bedrijven, verenigingen en particulieren.

Zijn jullie duur?
Wij hanteren eerlijke en nette prijzen. Onze prijzen zijn vergelijkbaar met de gemiddelde prijzen van andere regionale aanbieders. Wij zijn geen prijsvechters. We kunnen een vriendelijke prijs bieden doordat we weinig overheadkosten hebben.

Ben ik van gas- en stroomlevering verzekerd?
Levering van gas en stroom is gegarandeerd! U kunt geen moment zonder gas en stroom zitten.

Kan ik mijn contract gemakkelijk opzeggen?
U heeft altijd het recht om naar een andere leverancier over te stappen. Dit kan bij ons maandelijks.

Wat is het verschil tussen lid en klant zijn van EDW?
Een lid van EDW hoeft geen klant voor groene stroom en gas van Energie Vanons te zijn. Zij betalen 5 euro contributie per jaar en bepalen kunnen hebben via de Algemene Leden Vergadering inspraak in het beleid van de EDW.

Klanten van EDW voor groene stroom en gas zijn automatisch lid van de EDW en betalen geen contributie.

Is het voor u niet mogelijk om klant te worden?
Dan kunt u als particulier lid worden voor 5 euro per jaar. U kunt dan meebeslissen tijdens de Algemene Leden Vergadering, u kunt gebruik maken van onze adviezen en u kunt meedoen aan onze activiteiten.

Waarom lid worden van EDW?

EDW is een coöperatieve vereniging. Dat houdt in dat wij samen, als een enthousiaste club van vrijwilligers samen werken om onze omgeving stap voor stap groener te maken. Wij doen dat als vrijwilligers, zonder winstoogmerk. Samen met de provincies Fryslân, Groningen en Drenthe en de aangesloten lokale coöperaties uit deze provincies zijn we eigenaar van het energiebedrijf Energie VanOns, ons energiebedrijf dus! Elk lid dat ook klant is, levert EDW een jaarlijks winstaandeel van Energie VanOns op. Dat geld investeren wij o.a. in projecten in Woudsend, zoals zonnepanelen op het MFC (via Coöperatie Sinnich Wâldsein), LED verlichting in de sporthal en een laadpaal voor elektrische auto’s bij het MFC. Onze leden dragen de vereniging, en zorgen er samen voor dat we projecten en activiteiten uitvoeren die EDW steeds groener maken. Doet u mee voor 5 euro per jaar? Ga naar de pagina Lid worden.

Subsidies
Welke subsidies zijn er?

Voor een actueel overzicht van alle subsidies kijk je op de pagina: Subsidies