Mijn VanOns

Kies jouw type energiecontract Regulier Dynamische energie

Samenwerkingen

Enurgiecöoperatie Duurzaam Woudsend heeft meerdere waardevolle samenwerkingen.

Over Energie VanOns

Energie Vanons is een 100% groene stroomleverancier, die een deel van de winst uitkeert aan de lokale energiecoöperaties (zoals EDW) ter ondersteuning van lokale duurzaamheidsinitiatieven.

Energie vanOns is in 2014 opgericht door de koepelorganisaties van de drie noordelijke provincies: Fryslân met Ús Kooperaasje (https://uskooperaasje.frl/oer-us/), Drenthe met de Drentse KEI en Groningen met de Groninger Energie Koepel. Elke koepelcoöperatie is voor een derde deel eigenaar van Energie VanOns. De koepelcoöperaties vertegenwoordigen weer hun eigen leden, de aangesloten lokale coöperaties.

Energie VanOns heeft zowel de productie als de levering van lokale duurzame energie in eigen hand. Dit betekent: onafhankelijkheid van de grote energiemaatschappijen, 100% groene lokale energie tegen een scherpe prijs, en dat we het geld binnen de eigen regio houden.

Energie VanOns levert inmiddels aan ruim 8000 klanten lokaal opgewekte, groene stroom (op 1 augustus 2023). Zeg maar gerust DE GROENSTE STROOM. Volgens de groene stroom checker is de stroom voor 100% groen. Dat betekent voor 100% geproduceerd door zon en wind in Nederland) https://www.hier.nu/groene-stroom-checker

In 2022 stond Energie Vanons voor het vierde jaar op rij op nummer 1 in de groene stroomranking van de Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise!

https://www.consumentenbond.nl/energie-vergelijken/de-groenste-energieleverancier

Bij Energie VanOns zijn 135 lokale energiecoöperaties aangesloten (op 1 augustus 2023). Ook de EDW is aangesloten bij Energie Vanons: https://energie.vanons.org/cooperatie/energiecooperatie-duurzaam-woudsend/

EDW is wederverkoper van groene stroom en gas van Energie VanOns. 

Voor iedere klant krijgen de lokale coöperaties, en dus ook de EDW, een geldbedrag. Dit kunnen ze besteden aan projecten die de leefbaarheid en duurzaamheid in eigen omgeving ten goede komen.

EDW krijgt voor elke klant een wederverkoperspremie (€ 30 tot 75,- incl BTW per klant per jaar). Deze inkomsten worden uitsluitend besteed aan duurzame en sociale energieprojecten in haar gebied en voor het dekken van de werkingskosten van de EDW. De leden van de EDW bepalen het beleid en de besteding van gelden. 

Bekijk tarieven

EDW is sinds 12 september 2014 lid van de Friese koepel van energiecoöperaties, Ús Koöperaasje. Samen met de energiekoepels in Drenthe en Groningen vormt Ús Koöperaasje in Fryslän de beweging Energie VanOns, die groene stroom opwekt en levert.

Coöperatie Sinnich Wâldsein

Sinds 2017 wekt de EDW zelf al stroom op. Dat gebeurt via de aparte “Coöperatie Sinnich Wâldsein” (CSW), die 210 zonnepanelen op het dak van het MFC De Driuwpôlle heeft geplaatst. Voor meer informatie, zie het Memorandum Sinnich Wâldsein:

Ook groene stroom van Energiecoöperatie Duurzaam Woudsend

Bestaande klant? Bereken via mijn VanOns
  • 100% groene stroom uit eigen buurt
  • Aantrekkelijke tarieven
  • Overstappen is makkelijk
  • Opbrengsten worden lokaal besteed aan duurzame projecten
  • Verbeter je CO2 footprint, zonder grote investering